Hyballa gaat ervoor: "Geen angst voor Feyenoord"

14 oktober 2016, 15:48

Vorig seizoen gaf NEC met een 3-1 overwinning in het Goffertstadion het startschot voor een duistere reeks van Feyenoord, dat na de zeperd in Nijmegen nog zes keer op rij onderuit ging. Trainer Peter Hyballa hoopt dat NEC de Rotterdammers weer kunnen verrassen. De Duitser denkt dat dit mogelijk is, al is de tegenstander na acht speelronden nog zonder puntenverlies in de Eredivisie.

"We hebben uiteraard respect voor Feyenoord. Als je acht keer op rij weet te winnen en Manchester United verslaat, ben je de terechte nummer één", zegt Hyballa in aanloop naar het thuisduel met de lijstaanvoerder op de website van zijn broodheer. "Maar we hebben geen angst voor ze. We hebben veel recente beelden van ze gezien en bijvoorbeeld op bezoek bij Willem II hadden ze ook zomaar puntverlies kunnen lijden. Zaak is dat we er strijdvaardig op knallen, maar tegelijkertijd compact en degelijk blijven spelen. Anders wordt het lastig. Feyenoord is aan de bal sterker dan wij", beseft de fanatieke oefenmeester.

Hyballa, die het zondag alleen zonder de zieke Sam Lundholm moet stellen, vindt Feyenoord vooral sterker als het de bal heeft en paste daar de training op aan. "We hebben wat meer gekeken naar de verbindingen tussen de linies, omdat onze organisatie inmiddels goed staat en de automatismen er steeds meer in lijken te zitten. Verdedigend staan we bijvoorbeeld goed, kijk maar naar de laatste twee wedstrijden waarin we de nul houden, maar nu moeten we ook aan de bal meer gaan leveren. Dat is het grote verschil tussen ons en Feyenoord. Zij krijgen momenteel veel beter de bal op de juiste plek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen