'Bepalend duel' voor Excelsior, spitsenprobleem bij Roda

14 oktober 2016, 15:44

Zondagmiddag wordt er op Woudestein een belangrijke wedstrijd gespeeld in het rechterrijtje van de Eredivisie. Excelsior, dat een goede seizoensstart kende maar inmiddels ook wat is weggezakt, kruist de degens met hekkensluiter Roda JC. Beide coaches onderstrepen het belang van de wedstrijd in hun voorbeschouwingen.

Excelsior, dat de twaalfde plaats bezet, wil na de 3-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles de draad weer oppakken. "Het is een duel dat bepalend kan zijn voor beide ploegen'', stelt Mitchell van der Gaag. "Wij moeten laten zien waarom wij in het begin punten hebben gepakt en dus hetzelfde gaan brengen als in die wedstrijden. Ik heb Roda JC tegen NEC gezien en dat was een wedstrijd waarin zij veel hebben gegeven en niet kregen wat ze verdienden. Dat kan ervoor zorgen dat een ploeg in zijn trots wordt geraakt en dan komt er meestal een antwoord.''

Een makje wordt het dan ook niet, denkt de coach. "Het is daarom aan ons om op elk gebied top te zijn, want als we dat niet doen, kunnen we het tegen iedereen lastig krijgen. Of er extra druk staat op de wedstrijd tegen Roda JC? Er mag best een beetje druk bij komen kijken. Druk om te presteren en te winnen. Daar hebben we ook de steun van de supporters bij nodig", besluit Van der Gaag, die Danilo Pantic (schorsing) en Arghus Bordignon (blessure) niet op kan stellen.

Spitsenprobleem bij Roda JC

Roda leed voor de interlandbreak een pijnlijke thuisnederlaag tegen NEC en is bovendien nog zonder zege in dit seizoen. Coach Yannis Anastasiou hoopt dat zijn team zondag de eerste victorie kan vieren. "Het is een belangrijke wedstrijd. Ik vind dat Excelsior een directe concurrent is en we moeten gewoon zorgen dat we een goed resultaat boeken. Dat is simpel. De eerste overwinning zal goed zijn voor ons zelfvertrouwen. Het is nu aan ons om te laten zien dat we onze lessen geleerd hebben."

Overigens kan Roda niet beschikken over spits Simon Church, waardoor het momenteel zonder echte 'nummer negen' moet acteren. Een aderlating, vindt  Anastasiou. "We hebben een spitsenprobleem, maar dat is de situatie en die moeten we accepteren. Je kunt blijven zeuren, maar daar wordt de situatie niet anders van. Het is aan ons om hard te werken en we gaan zondag ons best doen." [photo,101552,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen