Bosz: "We gaan proberen te domineren tegen ADO"

14 oktober 2016, 16:28

Ajax hervat de Eredivisie komende zondag (16.45 uur) met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De tegenstander begon met drie zeges op rij aan het nieuwe seizoen, maar in de afgelopen vijf wedstrijden werd nog maar één punt gepakt. Toch rekent Ajax-coach Peter Bosz zich nog niet rijk.

"ADO is geweldig begonnen met drie overwinningen. Dat is heel knap met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. "Daarna is het iets minder gegaan. Wellicht hebben ze tijdens de interlandbreak de koppen bij elkaar gestoken. Dat weten we niet. We kunnen er allemaal theorieën op loslaten, maar ik probeer me op mijn eigen jongens te focussen. Ik weet niet wat ADO van plan is, maar alleen wat wij van plan zijn. We gaan proberen de wedstrijd te domineren."

ADO-uit is voor Ajax altijd een beladen wedstrijd, maar Bosz gaat daar niet in mee. "Ik ben een trainer die voor 95 procent naar zijn eigen ploeg kijkt. Natuurlijk bereiden we ons voor op ADO, maar we gaan ons er niet op instellen. We hebben een eigen manier van spelen die we altijd, ongeacht thuis of uit, willen laten zien."

Het duel in het Kyocera Stadion is voor Ajax het begin van een drukke periode. "Zeven wedstrijden in drie weken", weet Bosz. De Amsterdammers gaan in deze periode onder meer op bezoek bij Celta de Vigo en Feyenoord. Het cliché van de 'ultieme test' laat Bosz links liggen. "Die term komt zo vaak voorbij. Ieder duel is een test", stelt de oefenmeester. "Ik zou het eerder interessante wedstrijden willen noemen. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd en proberen ze allemaal te winnen, zoals we de afgelopen tijd ook hebben gedaan."

Bosz ziet Ajax steeds beter worden, al weet hij dat er nog meer inzit. "In het begin was ik niet tevreden, ook niet na gewonnen wedstrijden. Dat heb ik ook uitgesproken. Maar als je naar de afgelopen acht duels kijkt, zie je dat we langzaam beter zijn gaan voetballen", vervolgt Bosz. "We slagen er delen van wedstrijden in het publiek te vermaken en krijgen meer controle vanuit de balbezitgedachte. Daarnaast hebben we vier keer op rij de nul gehouden. Het is nog niet zoals we het totaalplaatje zien, maar we maken zeker stappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen