Faber en Streppel kijken uit naar noordelijke derby

14 oktober 2016, 16:49

Eén van de mooiste affiches in de negende speelronde in de Eredivisie is de strijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen in het Noordlease Stadion om het kampioenschap van het noorden. Het treffen in Groningen begint zaterdag om 20.45 uur. Ernest Faber en Jurgen Streppel, de coaches van respectievelijk FC Groningen en SC Heerenveen, blikten vrijdag vooruit op de derby.

Faber: "Meer ludiek karakter dan NEC - Vitesse"

FC Groningen heeft negen punten achterstand op SC Heerenveen, maar volgens Faber zijn de verschillen tussen beide teams kleiner. "Heerenveen heeft goede resultaten gehaald en had de vorige wedstrijden de wind in de rug. Met Stijn Schaars hebben ze een goede aankoop gedaan. Ik ken hem van PSV, hij verbindt de ploeg en zet de lijnen uit. Aan ons om hun goede reeks te doorbreken. Hun manier van spelen is vergelijkbaar met die van ons en het verschil in punten op de ranglijst geeft de krachtsverhoudingen niet helemaal juist weer, denk ik. We zijn aan elkaar gewaagd", aldus Faber, die niet kan beschikken over Jesper Drost en Desevio Payne. Albert Rusnak is een twijfelgeval. Hij keerde met een enkelblessure terug van zijn interlandverplichtingen.

Streppel: "Benieuwd naar derby bij Groningen"

Streppel is bezig aan zijn eerste seizoen bij SC Heerenveen, maar weet dat de ontmoeting met FC Groningen leeft. "Bij de spelers, maar ook bij de fans. Er gaan meer dan negenhonderd supporters mee. Dat is mooi en een teken dat het goed gaat met onze club. Ik ben benieuwd naar de derby tegen Groningen. In mijn tijd bij Willem II was de wedstrijd tegen NAC de derby. Dan vlogen de vonken eraf, als er morgen met dezelfde beleving wordt gespeeld, kan het heel aardig worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen