Ten Hag wil 'klinkende munt', De Koning tekent voor punt

14 oktober 2016, 19:08

FC Utrecht-coach Erik ten Hag heeft geleerd van de uitwedstrijd tegen Ajax van voor de interlandperiode. De club uit de Domstad ging in de Amsterdam ArenA, ondanks een 0-1 voorsprong bij rust, met 3-2 onderuit. Zaterdag speelt FC Utrecht thuis tegen Go Ahead Eagles.

Ten Hag: "Nu omzetten in klinkende munt"

"Wat we óók meenemen uit de laatste drie duels: dat we organisatorisch goed stonden. En we maakten goals. Ook de manier waarop we grote delen van de wedstrijd tegen Ajax speelden, moet een ruggensteun zijn", vervolgt Ten Hag positief. "Je merkt dat de manier van voetballen en spelen duidelijk is in de ploeg. Nu is het zaak dat te gaan omzetten in klinkende munt." Ten Hag heeft Sean Klaiber en Mark van der Maarel terug tegen Go Ahead, Edson Braafheid en Jeff Hardeveld zijn nog wel afwezig.

De Koning: "Druk bij Utrecht heel hoog"

Go Ahead heeft na acht duels acht punten. "Wat het doel voor de winterstop is? Als we gemiddeld één punt per wedstrijd pakken, dan halen we uiteindelijk 34 punten. Dat moet genoeg zijn om erin te blijven. Als we een punt pakken bij Utrecht en Twente thuis kunnen bestrijden, dan heb je er vier punten bij en dus twaalf uit tien. Daarmee zouden we het goed doen", besluit De Koning, die Lars Lambooij, Tom Daemen, Jerry van Ewijk en Chris David moet missen. Leon de Kogel is wel weer fit, maar mogelijk geeft De Koning de voorkeur aan Sam Hendriks voor de invulling van de spitspositie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen