Kraker tussen Dortmund en Hertha BSC in evenwicht

14 oktober 2016, 22:31

In de Bundesliga heeft de kraker tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund, respectievelijk tweede en derde in het klassement, geen winnaar opgeleverd. Het treffen eindigde vrijdag op het Signal Iduna Park in Dortmund in een 1-1 gelijkspel. Beide teams sloten de wedstrijd af met tien man.

In het eerste bedrijf viel er niet heel veel te genieten in Dortmund. De thuisploeg begon nog redelijk aan de wedstrijd, maar naarmate de tijd tot de rust verstreek, werd dat steeds minder. Hertha overtuigde evenmin in het eerste bedrijf, maar kwam zes minuten na de pauze wel op voorsprong. Valentin Stocker opende de score, maar de credits gingen vooral uit naar Vedad Ibisevic. De Bosniër bracht Stocker in stelling met een hakballetje tussen drie tegenstanders door.

Pierre-Emerick Aubameyang kreeg in de 77ste minuut een uitstekende kans om het evenwicht te herstellen. Na een handsbal van een Hertha-verdediger legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip. Aubameyang nam plaats achter het leder, maar zag Hertha-keeper Rune Jarstein redden. Tien minuten eerder had Aubameyang al de paal geraakt, nadat hij door Ousmane Dembélé was diepgestuurd.

In de tachtigste minuut was het tandem Dembélé/ Aubameyang wel goed voor een doelpunt. Op aangeven van Dembélé tikte Aubameyang de gelijkmaker in het doel. Dortmund-speler Emre Mor werd vier minuten na de 1-1 met een directe rode kaart van het veld gestuurd omdat de arbitrage hem te fel vond in een duel met Sebastian Langkamp. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd ook Hertha-doelpuntmaker Stocker van het veld gestuurd, na een wilde overtreding van achteren op een tegenstander.

Na zeven speeldagen hebben Hertha en Dortmund respectievelijk veertien en dertien punten. Bayern München gaat aan kop met zestien punten en speelt zaterdag nog uit tegen Eintracht Frankfurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen