Cambuur ontslaat Maas, ook directeur Vd Vegt vertrekt

15 oktober 2016, 10:57   Bijgewerkt: 15 oktober 2016, 11:06

Het doek is gevallen voor Rob Maas bij SC Cambuur. De voormalig trainer van Vitesse is zaterdagmorgen ontslagen door de Jupiler League-club, vanwege een zeer teleurstellende start van het seizoen. Uit de eerste tien wedstrijden werden pas elf punten gepakt. Door het ontslag van Maas heeft technisch directeur Henry van der Vegt besloten om zijn positie ter beschikking te stellen. Dat maakt de club op de eigen website wereldkundig.

Het huwelijk tussen Cambuur en Maas bleek zeer ongelukkig. De club, die de afgelopen drie seizoenen nog in de Eredivisie speelde, verloor vijf van de zes uitwedstrijden en bezet na tien speelronden de veertiende positie. Voor de club is dat reden om Maas te ontslaan, zo maakt het bekend. "We hebben al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als RvC en Directie hebben we er na meerdere evaluaties geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren. Het besluit van Henry van der Vegt om hierop zijn positie ter beschikking te stellen kunnen we alleen maar respecteren. Leuk of makkelijk is dat zeker niet, maar het zijn beslissingen die in het belang van de club moeten worden genomen", reageert Ype Smid, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Technisch directeur Van der Vegt werd op 1 mei 2015 aangesteld bij Cambuur en lag al enige tijd onder vuur bij de eigen aanhang. Dat gold ook voor Maas, die na het verlies van vrijdag bij FC Den Bosch echter liet weten dat hij nog vertrouwen had in de ommekeer. "Ik blijf vertrouwen houden, maar we moeten wel een keer punten gaan pakken", zei hij. Die kans krijgt hij dus niet van de clubleiding.

Door het ontslag van Maas zullen assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot voorlopig de honneurs waarnemen in het Cambuur Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen