Slordig PSV lijdt opnieuw puntenverlies in eigen huis

15 oktober 2016, 22:14

PSV is er opnieuw niet in geslaagd om dit seizoen een thuiswedstrijd te winnen. De Eindhovenaren bleven zaterdagavond tegen Heracles Almelo steken op 1-1. Met name Heracles-doelman Bram Castro was regelmatig een sta-in-de-weg voor de regerend landskampioen, al had PSV het vooral aan zichzelf te wijten dat het opnieuw niet wist te winnen in het Philips Stadion.

Slechts één competitietreffer wist PSV dit seizoen te maken in het Philips Stadion. Een uiterst opvallende statistiek in aanloop naar dit duel tussen beide ploegen. Deze goal werd gemaakt in het duel met AZ op 14 augustus (1-0 winst). Nota bene verdediger Héctor Moreno was hier bovendien voor verantwoordelijk. Daarna werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Groningen en met 0-1 verloren van Feyenoord.

Hoewel de voorsprong allerminst verdiend was te noemen, de thuisploeg had immers het meeste balbezit en was ook het gevaarlijkst, leek het PSV wel wakker te schudden. Tot die treffer van Armenteros was het namelijk zoeken voor de Eindhovenaren en leken de onderlinge frustratie langzaam maar zeker op te lopen. Veel verder dan wat kopballen van Luuk de Jong en enkele inzetten van Steven Bergwijn kwamen de gastheren namelijk niet.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg uiteraard op zoek naar de tweede treffer. Toch slaagden de Eindhovenaren er maar moeilijk in om tot echt grote kansen te komen. Met name van afstand werd het doel van Castro onder vuur genomen. Steven Bergwijn probeerde het een aantal keer, alsmede Pröpper en De Jong. Maar steeds kon Castro redding brengen of was de inzet onzorgvuldig. De bezoekers probeerden het aan de andere kant vooral op de counter, maar ook de Heraclieden waren hierin erg slordig.

Philip Cocu bracht Oleksandr Zinchenko en Luciano Narsingh om de winnende treffer te forceren. En hoewel met name de Oekraïner prima inviel en aantal keer gevaarlijk het doel van Castro onder vuur nam, konden ook zij niet voorkomen dat PSV opnieuw duur puntenverlies leed in eigen huis. De Eindhovenaren kunnen bij een winstpartij van Feyenoord zondag op liefst negen punten achter de Rotterdammers komen te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen