Streppel: "Moesten ervoor waken dat het niet arrogant werd"

16 oktober 2016, 00:24

De Derby van het Noorden in het Groningse Noordlease Stadion viel zaterdag eenvoudig ten prooi aan SC Heerenveen. De Friezen zegevierden met 0-3 over de streekrivaal. Coach Jurgen Streppel sprak na afloop van een mooie teamprestatie.

"We speelden voor rust met veel overtuiging. We moesten ervoor waken dat het niet arrogant werd", aldus Streppel op de clubwebsite. Zijn bedachte tactiek kwam er goed uit. "We wilden hoog druk zetten en ondanks dat we daardoor achterin soms een op een kwamen, deden we dat goed."

Ondanks het goede spel wist Heerenveen voor rust maar één keer te scoren. "In de eindfase waren we slordig. Neem de counter met Larsson, hij geeft de bal niet goed aan Pelle (van Amersfoort, red.), maar ook diens aanname is niet goed. Dan heb je het over honderdprocentkansen. Met 0-1 blijft het dan risicovol, want Groningen kreeg wel kansjes. Uiteindelijk hebben we het wel goed gedaan", vervolgde Streppel.

In het begin van de tweede helft, toen Groningen al met tien man stond, had Heerenveen volgens Streppel meer initiatief moeten nemen. "We hielden vijf, zes man achterin, maar juist dan moet je de diepte zoeken en die gasten voorin aan het werk zetten", sprak hij. Desondanks maakte Streppel zijn elftal na afloop een compliment. "Tegen PSV toonden we te weinig overtuiging, daar was vandaag geen sprake van."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen