Bosz over talent: "Voer aparte gesprekken met hem"

16 oktober 2016, 10:22

In korte tijd is Kasper Dolberg bij Ajax een vaste waarde geworden in het elftal van de Amsterdammers. Bij zijn komst had Peter Bosz geen idee wie het talent was, desondanks kreeg hij het voordeel van de twijfel. "Iedereen zei dat het een talent was, dus ik liet hem meetrainen."

Ondanks het feit dat Dolberg al sinds 2015 in Nederland is, communiceert hij nog altijd in het Engels. Hoewel hij volgens Bosz eigenlijk nauwelijks praat. "Het is apart om gesprekken met hem te voeren. Maar tegelijkertijd ook interessant. Je hoeft niet veel te zeggen om toch contact te hebben. De club heeft met zijn ouders gesproken en thuis zegt hij ook helemaal niks. Helemaal niks", aldus de trainer tegenover de NOS.

De Deen doet Bosz denken aan Valeri Kazaisjvili bij Vitesse. "Toen hij bij Vitesse kwam werd mij verteld dat hij alleen Georgisch sprak. Na een paar weken dacht ik: ik probeer het maar eens in het Engels. Wat bleek: hij sprak vloeiend Engels. Maar hij praatte gewoon nooit. Of hij nou teleurgesteld of blij was, hij zei niets."

Sinds het trainingskamp in Oostenrijk behoort Dolberg tot de selectie van het eerste elftal. "Hij was vorig jaar geblesseerd, maar iedereen vond hem een talent. Nou, dan laat ik hem meetrainen. In Oostenrijk heb ik met hem gesproken. Het is een introverte jongen. Ik zeg niet dat hij door mij is geraakt, maar op de een of andere manier is daar een enorme omslag gekomen in zijn trainingsintensiteit. Hij is alles maximaal gaan doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen