Southampton verstevigt plek in middenmoot Premier League

16 oktober 2016, 18:54

Ook na zondag doet Southampton goed mee in de middenmoot van de Premier League. Door een 3-1 overwinning op Burnley staat de oud-werkgever van Ronald Koeman op een achtste plek. Burnley moet oppassen voor de degradatiezone.

Southampton en Burnley legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat. De thuisploeg kreeg daarbij de grootste kansen. Charlie Austin was echter ongelukkig in de afwerking. Vlak voor rust kreeg Burnley een tegenvaller te verwerken. Sterkhouder Steven Defour voorkwam met een tackle een counter van Southampton. Daarbij liep de Belg echter een hamstringblessure op.

In de tweede helft nam Southampton in een kort tijdsbestek afstand van Burnley. Zeven minuten na rust was Austin trefzeker, waarna binnen een kwartier Nathan Redmond en wederom Austin tot scoren kwamen. Burnley maakte vanuit een strafschop van Sam Vokes nog wel een doelpunt voor de statistieken.

Door de zege staat Southampton vier punten achter op de vijfde plek van Chelsea. Die positie geeft recht op deelname aan Europees voetbal. Burnley staat veertiende, maar slechts een punt boven de degradatiezone. Eerder op de dag won Watford met 0-1 van het kwakkelende Middlesbrough.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen