Van Marwijk: "Stekelenburg keeper met meeste aanleg"

17 oktober 2016, 08:54

Bert van Marwijk snapt wel waarom bondscoach Danny Blind voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (4-1 winst) en Frankrijk (0-1 verlies) koos voor Maarten Stekelenburg als keeper.

"Ik ben altijd een fan van Stekelenburg geweest", aldus Van Marwijk in NOS Studio Voetbal. In de periode dat hij de bondscoach van het Nederlands elftal was, gaf Van Marwijk zelf ook de voorkeur aan Stekelenburg. Met de toenmalig Ajacied onder de lat haalde Oranje in 2010 de finale van het WK.

Stekelenburg keepte tegen Wit-Rusland zijn eerste interland in bijna vier jaar tijd. In clubverband ging het de laatste jaren wat minder goed met hem, maar dit seizoen leeft hij bij Everton op onder Ronald Koeman. Afgelopen weekend keerde hij tegen Manchester City (1-1) nog twee strafschoppen. "Hij is de keeper met de meeste aanleg", vervolgt Van Marwijk. "Toen hij op de bank zat bij Ajax liet ik hem in Oranje spelen. Hij is in potentie één van de beste keepers van de wereld. Het is wel een opvallende move van de technische staf. Het is wel een raar moment. Je wisselt niet snel drie keepers in vier wedstrijden." Eerder dit jaar deed Blind ook al een beroep op Jasper Cillessen en Jeroen Zoet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen