Roda wil een spits aantrekken: "Dat heeft prioriteit"

17 oktober 2016, 16:00

Door de zware blessure van Simon Church moet Roda JC het momenteel stellen zonder echte spits. Desondanks won de ploeg zondagmiddag bij Excelsior (0-1), maar dat neemt de wens van coach Yannis Anastasiou om een nieuwe aanvalsleider te halen niet weg.

Aan FOX Sports vertelt de oefenmeester naar welk type aanvaller hij op zoek is. "Een transfervrije speler heeft vaak tijd en ritme nodig, maar wij zoeken iemand die meteen kan helpen. Inderdaad, een huurling van een grote club bijvoorbeeld. Iemand die op een ander niveau heeft getraind. Kennis van de Nederlandse competitie is altijd prettig. Ja, ik heb wel namen in mijn hoofd. Maar die houd ik voor me", zegt de voormalig aanvaller, die het van levensbelang vindt dat Roda een aanvaller haalt. "Een spits heeft de prioriteit."

Overigens werd vorige week bekend dat Sef Vergoossen als technisch adviseur is aangesteld bij Roda.  Anastasiou juicht de aanstelling van de ervaren Limburger toe. "Toen ze mij om advies vroegen, was ik meteen positief. Sef heeft hier gewerkt, succes gehad en met PSV en Racing Genk op een topniveau gepresteerd. Hij is er niet elke training, maar we hebben wel dagelijks contact. Ik kende hem al, Sef is een jaar mijn trainer geweest hier, bij Roda. Hij is rustig en relaxt." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen