Vreman baalt: "Tegenstander nog nooit zo sterk gezien"

18 oktober 2016, 08:20

In Amsterdam kwam De Graafschap maandagavond van een koude kermis thuis. Op bezoek bij Jong Ajax stond het al na één minuut op een 0-1 voorsprong, maar verloor de ploeg uiteindelijk met 4-2. Hierdoor beleeft de club de slechtste start in de Jupiler League sinds 1970. Coach Jan Vreman vond dat zijn team kansloos was tegen de Ajax-talenten.

De Graafschap werd bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd op De Toekomst. "Nee, ik heb tegenstanders in de Jupiler League nog nooit zo sterk gezien", reageert Vreman op de clubsite. "Aan de andere kant: wij hadden er wel meer tegenover moeten en kunnen zetten. We moesten veel meer in de duels komen. We hadden harder moeten ingrijpen, dan kan het zijn dat je de bal wel hebt - of juist niet. Wij leden ook een paar keer duur balverlies."

De Graafschap kende door een goal van Piotr Parzyszek in de openingsminuut nog wel een prima begin. "Dat was een goede start en hadden we vast moeten houden, maar we raakten vaak te snel de bal kwijt en zij voetbalden er heel gemakkelijk onderuit. Als je dan meer in de duels komt, kan je nog wat doen. Maar we liepen te veel achter Jong Ajax aan. Er werd in een heel hoog tempo gespeeld, Jong Ajax wisselde ook vaak van kant. We hebben erover gesproken dat het zou gebeuren; we hebben er niet genoeg tegenover kunnen zetten. Jong Ajax is dan wel heel goed, maar we moeten een keer punten gaan pakken. Waar we nu staan, is echt niet goed. Ook dat is weer extreem. Het gaat niet vanzelf, dat omkeren. Je moet er veel in stoppen. Dan kan het goed komen."

Na tien speelronden staat De Graafschap, dat vorig seizoen nog Eredivisie speelde, op de teleurstellende zestiende plaats. De ploeg heeft slechts tien punten verzameld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen