Hiddink blikt terug: "Robben was een supertalent"

18 oktober 2016, 08:53

Voor Arjen Robben is de Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen PSV extra speciaal, omdat hij tussen 2002 en 2004 het shirt van de Eindhovense club droeg. In zijn periode bij PSV werkte hij samen met coach Guus Hiddink, die zich zijn periode met de buitenspeler nog goed voor de geest kan halen.

"Hij was een supertalent, daar hoefde je geen bijzonder oog voor te hebben om dat te zien", vertelt Hiddink in De Telegraaf. "Natuurlijk overdreef hij wel eens met zijn acties, maar dat hoort ook bij die leeftijd. Ik heb liever dat ze daarin overdrijven dan dat ze niet durven. Die acties van Arjen waren én zijn een unieke kwaliteit. Die mag je er als trainer nooit uithalen."

De voormalig bondscoach van Oranje probeerde te werken aan het feit dat Robben, met name in die periode, gemakkelijk naar het gras ging. "Daar heb ik het later bij het Nederlands elftal nog wel eens met Arjen over gehad. Bij trainingspartijen vervulde ik dan expres de scheidsrechtersrol en dan floot ik geen enkele keer voor hem, ook niet als het wel een overtreding was. Speciaal om hem te leren dat hij gewoon door moest gaan. Al dat vallen dreigde tegen hem te gaan werken", stelt Hiddink, die verder lovend is over de aanvaller. "Arjen is een geweldig supertalent, dat het met een enorme drang om zichzelf te bewijzen en te willen presteren helemaal zelf heeft waargemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen