Door kanker getroffen Russ rekent op terugkeer in januari

19 oktober 2016, 13:55

Eintracht Frankfrut-aanvoerder Marco Russ kreeg in mei te horen dat hij teelbalkanker had, maar denkt gewoon weer aan voetballen. De 31-jarige centrale verdediger is hard op de weg terug en ondergaat woensdag een laatste grote test. Daarna gaat hij keihard werken aan zijn terugkeer in het elftal.

"Mijn doel is om op tijd fit te zijn voor het winterse trainingskamp in Abu Dhabi", vertelt Russ in een interview op de officiële site van de Bundesliga. "Ik hoop dat ik op tijd klaar ben voor de tweede helft van het seizoen en dat de coach en Eintracht er dan weer een extra optie erbij hebben."

Hoewel Russ na woensdag natuurlijk nog regelmatig moet terugkeren voor een controle, is dit het grote onderzoek om te kijken of hij kankervrij is. "Ze gaan mijn hele lichaam onder de loep nemen. Als de dokteren mij groen licht geven, ga ik weer met twee fitnesscoaches aan de slag."

Russ zit al sinds hij als elfjarige gescout werd bij Eintracht Frankfurt en is een echte clubheld, al speelde hij tussendoor wel een tijdje voor VfL Wolfsburg. Afgelopen seizoen, toen de ziekte werd ontdekt na een dopingcontrole, weigerde hij dan ook de play-offwedstrijden om lijfsbehoud tegen 1. FC Nürnberg aan zich voorbij te laten gaan. Het eerste duel eindigde in 1-1 en Russ liep tegen een schorsing aan. Maar ook zonder hem overleefde zijn ploeg de play-offs.

Dat Russ geliefd is bij Eintracht Frankfurt bleek ook afgelopen maand wel. Terwijl hij nog volop aan het revalideren was, werd zijn contract met twee jaar verlengd tot de zomer van 2019.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen