Piqué waakt voor Guardiola: "Dit is een ander Man City"

18 oktober 2016, 15:25

Voor de derde keer in vier seizoenen treffen Barcelona en Mancester City elkaar in de Champions League. Tijdens de vorige vier ontmoetingen waren de Spanjaarden steeds sterker dan de ploeg uit Engeland, maar volgens Gerard Piqué kan dat dit keer wel eens anders zijn, dankzij Josep Guardiola.

"Ik denk dat dit een ander Manchester City is, dan toen Manuel Pellegrini aan het roer stond", zo quote Sky Sports de verdediger van Barcelona. "Hun type spel is anders. Ze zetten veel meer druk, ze willen de bal hebben en kansen creëren. Hun stijl lijkt op die van ons, omdat Guardiola hier lang trainer is geweest."

Aan die samenwerking bewaart Piqué louter goede herinneringen. "Ik kan niets negatiefs over Guardiola zeggen. Hij heeft mij de kans gegeven om hier te komen spelen. Hij heeft op ons allemaal zijn stempel gedrukt. We zijn het voetbal op een andere manier gaan begrijpen. Dat maakt het ook zo uitdagend. Hij begrijpt het spel zoals wij dat doen."

Guardiola moet woendag ook een antwoord zien te vinden op Lionel Messi. De Argentijn moest het tegen Deportivo La Coruña doen met een invalbeurt van ruim een halfuur, maar lijkt geheel fit voor het treffen met zijn oude leermeester. "Leo lijkt in orde", zo bevestigt Piqué. "Je zag dat hij tegen Deportivo maar drie minuten nodig had om zijn weg naar het doel te vinden. Hij is de beste speler uit de historie. Zijn aanwezigheid op het veld maakt een enorm verschil voor ons en de tegenstander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen