Blind: "Grote uitslagen zijn niet meer structureel"

18 oktober 2016, 17:48   Bijgewerkt: 18 oktober 2016, 18:42

Ruim een week geleden speelde het Nederlands elftal de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (4-1 winst) en Frankrijk (0-1 verlies). Begin november worden de volgende interlands alweer afgewerkt, tegen België (9 november, oefen) en Luxemburg (13 november, WK-kwalificatie). Bondscoach Danny Blind blikt terug én vooruit.

"Ik heb gemengde gevoelens overgehouden aan de laatste interlands. Ik heb een goed gevoel over hoe er gewerkt is. We hebben weer wat kleur op de wangen gekregen, maar het gaat om de punten en dat loopt niet conform ons spel. We hebben goed gespeeld, maar we hadden liever zes dan vier punten gehad", zegt Blind tegen Ons Oranje.

"De ontmoetingen met België zijn altijd interessant", vervolgt Blind. "België is op dit moment top, ze staan tweede op de FIFA-ranking. Aan de andere kant staat het in het teken van de WK-kwalificatie en de punten, die we tegen Luxemburg moeten behalen. Of kleine landen nog bestaan? Wel qua omtrek", grapt Blind, om vervolgens serieus te worden. "Voetballend gezien worden ze steeds lastiger te bespelen. Ze kunnen nog groeien, er zit altijd rek in. Het staat echter buiten kijf dat we moeten winnen. Grote uitslagen zijn echter niet meer structureel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen