Guardiola: "Onmogelijk om je aan te passen aan opponent"

18 oktober 2016, 20:27

Pep Guardiola wacht een bijzondere avond. De Spaanse oefenmeester keert woensdag terug in Camp Nou, waar hij als speler en coach grote successen vierde met FC Barcelona. Ditmaal komt hij als manager van Manchester City echter als tegenstander naar de Catalaanse voetbaltempel.

Guardiola omschrijft FC Barcelona als de 'beste ploeg' van het moment, maar gaat zich met Manchester City niet aanpassen aan de opponent. "Ik wil graag goed verdedigen en aanvallen, maar het is onmogelijk om je manier van spelen en denken over voetbal te veranderen", aldus Guardiola op de officiële website van Manchester City. "Als ik het wel zou doen, dan zouden de spelers me niet geloven."

"Natuurlijk kan je wel wat dingen aanpassen, want we spelen tegen een bijzonder team met hun manier van spelen, de opbouw en de hoge druk. Ze hebben overal de controle en daar moet je je op instellen", vervolgt Guardiola. "Dat gaan wij zo goed mogelijk proberen te doen. Het is een goede test voor ons om tegen de beste club ter wereld te spelen."

Over zijn terugkeer in Camp Nou, zegt Guardiola: "Ik ben hier al teruggekomen met Bayern, voor mij is het altijd speciaal om hier te zitten. Ik heb hier zoveel tijd doorgebracht, dit stadion is een deel van mijn leven. Ik ben hier opgegroeid. Het is altijd speciaal om mensen te zien die ik graag zie. Als je rondreist, dan onthoud je de plaatsen door de mensen die je ontmoet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen