Schöne vecht zich terug: "Ervaring en slimmigheid gebruiken"

19 oktober 2016, 07:52

Lasse Schöne moest zich bij Ajax lang schikken in de rol van bankzitter. Sinds de met 5-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Willem II is de Deen echter terug als basisspeler bij de Amsterdammers. "De eerste keer dat ik Peter Bosz sprak, gaf hij al aan me te zien als echte middenvelder."

Waar Schöne onder Frank de Boer nog wel eens als aanvaller opgesteld stond, is dat onder Bosz niet het geval. Hij is inmiddels als controlerende middenvelder niet meer weg te denken uit het elftal van Ajax. "De eerste keer dat ik de trainer sprak, gaf hij al aan me te zien als echte middenvelder. Ik snap dat mensen zich afvragen of een aanvallende speler als ik het in grotere wedstrijden op die positie aankan. Maar ik denk dat ik tegen Standard Luik heb laten zien van wel", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik ben fysiek niet de sterkste en niet de snelste, maar je kunt ook je ervaring en slimmigheid gebruiken", vervolgt Schöne. "Het gaat erom dat ik in mijn hoofd een seconde sneller ben. En tegen Nick Viergever, achter me, heb ik gezegd: "Roep me maar terug als je vindt dat ik te ver sta". Die samenwerking gaat prima."

In het Europa League-duel met Celta de Vigo zou Bosz wel eens noodgedwongen voor iemand anders kunnen kiezen. Schöne kampt namelijk met een voetblessure en of hij voor donderdag volledig fit is, is niet duidelijk. De Klassieker komt naar alle waarschijnlijkheid niet in gevaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen