Cocu mokt: "Dat is Champions League-onwaardig"

19 oktober 2016, 23:45

Het ziet er somber uit voor PSV in de groepsfase van de Champions League. Na drie wedstrijden staat de teller op slechts één puntje. Vanavond verloren de Eindhovenaren, vrij kansloos, met 4-1 bij Bayern München. Coach Phillip Cocu was na afloop niet te spreken over het optreden van zijn elftal.

PSV kwam slecht uit de startblokken, zag de oefenmeester. "In de eerste twintig minuten hadden we het heel moeilijk. Zij speelden naar hun harde kern toe en hadden enorm veel druk op ons. Zulke fases moet je doorkomen." Dat lukte PSV niet. "Hoe wij staan te dekken bij de 1-0, dat is Champions League-onwaardig. In de voorbereiding op dit duel wezen we er nota bene op dat Bayern soms heel snel corners neemt", zei Cocu tegen Veronica.

Na de 2-0 achterstand scoorde Gaston Pereiro de aansluitingstreffer, maar de goal werd afgekeurd. "Dat overkwam ons tegen Atlético Madrid ook al en dat is heel duur in dit soort duels. Daarna werd het 2-1, nadat we opnieuw goed omschakelden en snel de diepte zochten. Tot de rust manifesteerden we ons goed, ik heb de spelers ook gecomplimenteerd voor hun mentale weerbaarheid. Aan het begin van de tweede helft kregen we nog twee kansen. Toen gebeurde waarvoor ik waarschuwde."

Cocu wilde niet dat zijn ploeg druk ging zetten, maar zijn elftal deed dat wel. "Dat vinden zij juist heel lekker. We hadden gewoon compact moeten blijven spelen. Als het lang 2-1 was gebleven, had alles nog gekund in de slotfase. Bij de 3-1 was de wedstrijd gespeeld en de laatste goal was dan ook voor de statistieken. Hier ben ik zeker niet te spreken over. Dit soort dingen moet er echt uit als we op dit niveau resultaten willen boeken."

Na vanavond staan PSV en Rostov met één punt onderaan in de groep. "Het lijkt erop dat we met FK Rostov zullen moeten strijden om de derde plek. Door deze grote uitslag wordt het bijna een onmogelijke missie om door te gaan in de Champions League. We zullen ons hier snel van moeten herstellen en ons eerst richten op de competitie", zei Cocu, die op de persconferentie lovend was over Arjen Robben. "Hij kan in alle wedstrijden het verschil maken. Arjen behoort tot de absolute wereldtop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen