Ceferin denkt aan Champions League-finale buiten Europa

20 oktober 2016, 19:15

Aleksander Ceferin, die vorige maand Michael van Praag versloeg in de verkiezing om het voorzitterschap van de UEFA, sluit niet uit dat de Champions League-finale in de toekomst buiten Europa gespeeld zal worden. De 49-jarige Sloveen noemt onder meer New York als mogelijke speellocatie.

"Het is een idee, maar we moeten er nog over praten", zegt Ceferin. Tot dusver werden alle finales van Europa's grootste clubtoernooi op het eigen continent gehouden, maar volgens de nieuwe UEFA-topman is het voor de fans geen probleem om naar de Verenigde Staten te reizen. "Van Portugal naar Azerbeidzjan is het bijvoorbeeld net zover als naar New York. Het is een Europees toernooi, dus we moeten er nog over nadenken."

Aan de toewijzing van de Europese clubfinales gaat momenteel geen bidprocedure vooraf, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij het EK. Ceferin wil daar verandering in brengen. "Het bidproces zou transparant moeten zijn, het zou niet goed zijn als je om politieke redenen een Champions of Europa League-finale krijgt", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen