Younes: "Duels tussen Feyenoord en Ajax zijn fantastisch"

21 oktober 2016, 09:23

Het ging deze week al veel over De Klassieker van zondag, maar zowel Feyenoord als Ajax wilde eerst de focus leggen op de wedstrijd in de Europa League. Nu de duels met respectievelijk Zorya Luhansk en Celta de Vigo afgewerkt zijn, gaat de blik vol op de kraker van zondagmiddag in de Eredivisie. Ajacied Amin Younes beseft hoe speciaal De Klassieker is in de Nederlandse competitie.

"Ik heb vorig jaar in mijn eerste seizoen bij Ajax liefst drie Klassiekers (twee keer competitie en beker, red.) meegemaakt. Wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax zijn fantastisch. Wat me vooral is bijgebleven is de sfeer. Het is bijzonder om in zo'n ambiance te voetballen. En een goed resultaat kan je na afloop echt een kick geven", vertelt de Duitser op de website van Ajax. "We krijgen nu de kans om de achterstand op Feyenoord te verkleinen. Het zou daarom fantastisch zijn als we zondag drie punten meenemen naar Amsterdam."

In februari van dit jaar scoorde de buitenspeler een fraaie goal in de ArenA, die destijds de 1-1 betekende. "Na mijn goal tegen Feyenoord kreeg ik het gevoel dat ik vanaf dat moment écht Ajacied was. De Ajax-fans waren zo ontzettend blij met mijn doelpunt. Het maakte heel wat los", lacht hij. "Ik voel me inmiddels echt lid van de Ajax-familie. En die goal tegen Feyenoord heeft daar vorig seizoen absoluut bij geholpen. Sinds dat moment weet ik wat het is om als Ajacied een ultiem geluksmoment te beleven."

Overigens was Younes donderdag ook trefzeker voor Ajax, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Celta. "Normaal gesproken moet je natuurlijk winnen als je twee keer op voorsprong komt. Na de 0-1 en de 1-2 hadden we de overwinning eigenlijk over de streep moeten trekken. Toch ben ik niet ontevreden met 2-2. De uitslag is 'oké', want Celta speelde ook goed. En zo'n uitwedstrijd in Spanje is natuurlijk niet makkelijk. Al met al kan ik dus wel leven de uitslag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen