Streppel wil 'schwung vasthouden', Heracles vol vertrouwen

21 oktober 2016, 14:14

Na negen wedstrijden staat sc Heerenveen zeer knap op de derde positie in de Eredivisie. Met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van zondagmiddag op het programma, heeft de ploeg van Jurgen Streppel een mooie kans om de derde plaats te handhaven. De coach zit er echter bovenop bij zijn selectie, zo laat hij weten. Ondertussen is Heracles-coach John Stegeman zeer te spreken over de ontwikkeling van zijn team.

Heerenveen wil niet alleen genieten van de derde plaats. "We zitten er bovenop, doen er alles doen de dat soort factoren buiten te sluiten. We willen de schwung waar we nu in zitten zolang mogelijk vast zien te houden. Het lijkt soms vanzelf te gaan, maar dat is niet zo", benadrukt Streppel op de clubsite.

Door de goede start is het verwachtingspatroon rondom de Friese club veranderd. "We leggen ons zelf de meeste druk op", zegt Streppel desondanks. "We moeten onze taken uitvoeren en doen waar we goed in zijn. Dan zien we na 90 minuten wel waar we staan. Dat het draait heeft te maken met onze manier van voetballen. We willen naar voren spelen en initiatief tonen. Dat willen onze fans, maar de spelers ook. Als je iets doet wat je leuk vindt, kun je vaak net een stapje meer", zeg de coach, die Heracles een 'stugge ploeg' noemt. "Heracles doet geen gekke dingen en doen er alles aan om te winnen, soms tot op het randje. Je wint er echt moeilijk van, het belooft echt, denken wij, een hele lastige wedstrijd te worden."

Stegeman is tevreden

Heracles Almelo speelde vorige week gelijk bij PSV en bezet de dertiende plaats. "Wij werken aan een bepaalde manier van spelen en daar zit progressie in", zegt Stegeman. "Dat gaat stap voor stap, maar het gaat erom dat we een keer weer drie punten over de streep trekken. We zijn al een tijdje ongeslagen, maar met die gelijke spelen schiet het niet zo heel hard op. Onze tegenstander Heerenveen doet het goed. Ze staan momenteel derde, dus het zal een zware wedstrijd worden. Het is knap hoe ze het voor elkaar hebben, en dat is ook de verdienste van trainer Jurgen Streppel. Hij heeft het daar prima neergezet. Veel ploegen staan dit jaar qua niveau dichtbij elkaar, de wedstrijden worden op details beslist. Heerenveen-uit is altijd een mooie wedstrijd met een volle bak, daar heb ik zin in."

Bij Heracles zijn Mike te Wierik en Robin Pröpper twijfelgevallen. Mark-Jan Fledderus en Ramon Zomer moeten het duel sowieso missen[photo,101646,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen