Cocu: "Hebben resultaten nodig in dubbel tegen Sparta"

21 oktober 2016, 14:42

In een paar dagen tijd speelt PSV zowel in de competitie als in de KNVB Beker tegen promovendus Sparta Rotterdam. Voor de Eindhovenaren moeten beide duels in winst worden omgezet, benadrukt Phillip Cocu op de persconferentie.

PSV zit niet in de beste fase, maar van een dip wil Cocu niets weten. "Je moet twee dingen scheiden: Champions League en Eredivisie. Uit tegen Rostov zat er meer in en FC Bayern München is gewoon een topclub die ook nog een goede dag had. Dan wordt het moeilijk en dat zie ik los van de competitie waarin de resultaten achterblijven, vooral in thuiswedstrijden", spreekt hij op de clubwebsite.

PSV wil het blazoen weer oppoetsen tegen Sparta, dat het vooralsnog heel aardig doet op het hoogste niveau. "In de dubbel met Sparta hebben we resultaten nodig", is Cocu duidelijk. "Natuurlijk streef je naar goed voetbal, maar het gaat om punten halen. Als dat niet lukt kunnen we niet tevreden zijn."

Overigens geeft Cocu ook aan dat Siem de Jong vooralsnog een grotere speelt bij PSV dan aanvankelijk werd gedacht. Door blessures op het middenveld moest de aanwinst al vaak in actie komen. "We wisten dat Siem langdurig niet gespeeld heeft. Dan heb je een traject in je hoofd om hem terug te brengen. Door de onverwachte situatie is dat proces versneld", stelt de coach, die denkt dat de huurling wel klaar is voor de vele speelminuten. "De data die wij hebben, zeggen dat Siem veel meters heeft gemaakt tegen Bayern. Wij vinden dat hij fit genoeg is voor een wedstrijd van 90 minuten tegen Bayern. Hij komt er wel. Hij is een uitstekende prof en op zijn vrije dagen traint hij nog extra om helemaal te herstellen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen