Roda wil doorpakken, voor ADO wordt het 'niet makkelijk'

21 oktober 2016, 14:40

In de negende speelronde boekte Roda JC afgelopen weekend voor het eerst in dit seizoen een overwinning in de Eredivisie. De uitwedstrijd bij Excelsior werd met 0-1 gewonnen en coach Yannis Anastasiou wil dat zijn ploeg zaterdag het goede gevoel meeneemt tegen ADO Den Haag, dat geen gemakkelijke wedstrijd verwacht in Kerkrade.

"Natuurlijk was ik afgelopen week opgelucht na de overwinning op Excelsior", geeft Anastasiou toe op de clubsite. "Die zege was heel welkom, maar eigenlijk was ik vooral blij voor onze spelers, supporters en alle mensen binnen de club. Omdat iedereen deze overwinning heel hard nodig had. Tegen Excelsior hadden we het geluk eindelijk aan onze zijde. We begonnen heel slordig en gaven grote kansen weg. Daarna kregen we meer grip en werd het typisch zo'n duel waarin de ploeg die als eerste scoort wint. Ondanks de 1-0 overwinning werd tegen Excelsior opnieuw duidelijk dat we een probleem hebben met scoren. Maar we bleven vechten en speelden de wedstrijd volwassen uit."

Dat wil de Griek ook zien tegen ADO, dat in een moeilijke fase zit. "De zege van afgelopen week heeft vertrouwen gegeven. Het is belangrijk om dat gevoel vast te houden, maar vanaf maandag hebben we ons meteen op de wedstrijd van zaterdag gericht. Natuurlijk is ADO Den Haag er na vijf nederlagen op rij alles aan gelegen om die negatieve reeks te doorbreken. Aan de andere kant moeten wij voortborduren op de wedstrijd tegen Excelsior. Zaterdagavond moeten we geduldig zijn in onze keuzes, scherp en sterk in de duels en onze kansen benutten. Maar vooral uitstralen dat wij ook dit duel wíllen winnen. Daarom moeten we nu doorpakken."

Petrovic kritisch op ADO

Voor ADO is de wedstrijd in Kerkrade een kans om eerherstel te realiseren, want na een goede start loopt het momenteel niet bij de ploeg uit de Hofstad. "We mogen niet meer zulke doelpunten tegen krijgen als tegen Ajax. Want dan houdt het op", spreekt coach Zeljko Petrovic klare taal. "Dan kan geen enkele tactiek jou helpen. Je moet geconcentreerd blijven en doen wat we hebben afgesproken."

Hoewel Roda gedeeld laatste staat, is de oefenmeester van ADO op zijn hoede. "Iedere wedstrijd is voor ons niet makkelijk. Maar dat hebben we ook zelf in de hand. Je moet geen blunders maken. Bij PEC Zwolle leken we te winnen, maar krijg je twee goals tegen waarvan je denkt: 'hoe kan dat nou?'. Het moet beter. Eén overwinning zou ons al heel erg helpen en vertrouwen geven. De komende vier wedstrijden (Roda-uit, Telstar, AZ en Willem II-thuis) zijn belangrijk voor ons."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen