Van Bronckhorst heeft er zin in: "Vertrouwen groot bij Ajax"

21 oktober 2016, 15:30

Zondagmiddag om 14.30 uur is het zover, dan staan Feyenoord en Ajax weer tegenover elkaar in de Eredivisie. Beide teams draaien momenteel uitstekend in de competitie, maar volgens Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst maakt dat de Klassieker niet specialer. Hij vindt dat de ontmoetingen tussen de rivalen altijd erg bijzonder zijn. 

"Het zijn altijd speciale wedstrijden, omdat het tegen de aartsrivaal is", zegt de oefenmeester van de koploper op de clubkanaal. "Het is een wedstrijd op zich. In dat opzicht is het een hele beladen wedstrijd en ook één van de mooiste die je als Feyenoorder speelt. Ik voel ook extra spanning voor deze wedstrijd. Dat had ik als supporter en als speler al en nu ook als trainer. Dat geeft aan hoe mooi deze wedstrijd is."

Van Bronckhorst weet dat heel voetbalminnend Nederland in de ban is van de kraker van zondag. "Je merkt dat er een grote wedstrijd aan zit te komen. Dat merk je in de club, maar ook in de media. Iedereen leeft naar zo'n wedstrijd toe. We gaan ons nu helemaal klaarmaken voor deze wedstrijd", zegt de trainer, die de wedstrijd met zijn team uiteraard graag wil winnen. "Voor ons is het belangrijk om de wedstrijd te winnen. We gaan die wedstrijd in voor de zege en willen de trots voor de club te behalen. Dat is het belangrijkste in dit soort wedstrijden. We zullen strijden tot de laatste seconde en voor elke meter om het resultaat te halen wat we willen."

Feyenoord zal als trotse koploper het veld van De Kuip betreden, maar Van Bronckhorst denkt dat ook Ajax in prima staat aan zal treden. "Ik verwacht dat ze met vertrouwen hiernaartoe komen. De laatste weken hebben ze de resultaten gehaald die ze wilden. Het vertrouwen bij Ajax is groot en dat zullen ze zondag ook willen laten zien. Het is mooi dat beide teams vertrouwen hebben, maar voor ons is het belangrijk dat wij als winnaar van het veld stappen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen