Bosz: "We willen zeker niet op acht punten komen"

21 oktober 2016, 15:45   Bijgewerkt: 21 oktober 2016, 16:21

Feyenoord wist de eerste negen duels te winnen in de Eredivisie en staat daardoor bovenaan in de Eredivisie. Zondag in De Klassieker hoopt Peter Bosz met Ajax de Rotterdammers de eerste nederlaag van het eredivisieseizoen toe te dienen. Hoewel de oefenmeester van de nummer twee van de competitie beseft hoe belangrijk de wedstrijd is, noemt hij het duel niet cruciaal.

"Het is een belangrijke wedstrijd, maar geen cruciale. We gaan op bezoek bij de koploper en staan vijf punten achter. We willen dat er zeker geen acht laten worden", spreekt hij op het digitale huis van zijn werkgever. "Maar cruciaal vind ik het pas als je aan het einde van de competitie wel of geen kampioen kunt worden. Zover is het nog niet."

Bosz is positief over de prestaties van Feyenoord. "Ik vind dat ze het knap doen. Laten we eerlijk zijn: als je negen keer achter elkaar wint in de competitie is dat een geweldig resultaat. Vaak ging het gepaard met goed voetbal, soms ook wel met wat geluk. Maar dat heeft iedereen nodig", zegt de coach, die een aantrekkelijk duel verwacht. "De laatste pot waar iedereen echt voor ging zitten was Liverpool – Manchester United en dat was een draak van een wedstrijd. Daarom ben ik wat voorzichtiger, maar ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt. Ik weet niet wat de intenties van Feyenoord zijn en of zij durven te spelen, maar over het algemeen beginnen wedstrijden van Ajax steeds leuker te worden. Dat komt ook door onze manier van spelen, waarbij we ook wat ruimte weggeven."

Overigens was Bosz in zijn loopbaan als speler en directeur werkzaam in Rotterdam-Zuid. De kans is daardoor groot dat de Feyenoord-fans hem niet met open armen zullen ontvangen. "Het elftal zal altijd op dezelfde manier worden ontvangen. Ik ben onderdeel van het elftal en dus zal dat ook voor mij gelden. Ik ben natuurlijk wel vaker in de Kuip geweest als trainer van de tegenpartij, met Heracles en Vitesse, maar als coach van Ajax zal dat een extra lading geven. Laat de fans zich maar op mij richten, dan doen ze dat niet op de ploeg", zegt hij nuchter.

Hoewel Feyenoord de koploper is, is Bosz alleen bezig met zijn eigen team. "Jullie weten dat ik me altijd voor 95 procent op mijn eigen ploeg richt. Onze kracht ligt in het voetballende gedeelte. Dat gaat de goede kant op. We gaan steeds beter voetballen. Voor zondag zal de crux zijn of we echt aan voetballen toekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen