Jans zorgt voor 'mirakel' in rust: "Ik was echt kwaad"

22 oktober 2016, 01:01

PEC Zwolle klom vrijdag van de laatste naar de dertiende plaats in de Eredivisie. De voormalig bekerhouder won de uitwedstrijd tegen Excelsior met 0-2, terwijl het voor rust geen enkele indruk maakte op Woudestein. Dat laatste maakte coach Ron Jans kwaad.

"Er is in de rust een mirakel gebeurd. Ik ben wel eens boos, nu was ik echt kwaad", aldus Jans bij de NOS. "In een degradatieduel moet je met agressie spelen en de wil om te winnen tonen, maar dat heb ik voor rust niet gezien. In de tweede helft was dat er wel. We hebben ook een aantal dingen veranderd. We hebben eerder druk gezet en anders opgebouwd. Dan is het zo lekker dat je al na drie minuten een goal maakt. En daarna zie je opeens de durf en dat we goed kunnen voetballen."

"Het is heel fijn dat we nu van de laatste plek af zijn, maar we willen meer. We zijn nu drie duels op rij ongeslagen. Bij de winterstop moeten we niet onder de streep staan en het liefst een buffer hebben", vervolgt Jans. Hij weet wat daarvoor nodig is. "We moeten dan niet zo voetballen als in de eerste helft, maar zoals in het tweede bedrijf en dat moet ook vaker dan we tot nu toe hebben gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen