Eerste Klassieker voor Ziyech: "De rivaliteit gaat te ver"

22 oktober 2016, 09:58

Hakim Ziyech scoorde donderdag zijn eerste Europese treffer voor Ajax en kan zich bij de supporters nog populairder maken als hij zondag in De Klassieker tegen Feyenoord wederom een sleutelrol weet te vervullen. Hoewel de topaankoop zin heeft in de kraker, vindt hij de rivaliteit tussen beide topclubs ver gaan.

Op de website van Ajax blikt de technicus vooruit op het treffen van zondag. "Het wordt mijn eerste 'Clasico', dus ik ga het allemaal voor het eerst meemaken. Ik kijk er enorm naar uit. We verwachten een pittige wedstrijd met twee strijdende elftallen en veel duels die uitgevochten worden. Wat ons strijdplan zal zijn? Dat laten we zondag wel op het veld zien.''

Ziyech beseft dat de duels tussen Feyenoord en Ajax speciaal zijn. "De Klassieker heeft toch een extra lading dan alle andere eredivisiewedstrijden. Maar zodra de wedstrijd begint, let ik niet op de atmosfeer. In het begin zal er vast een hoop gefluit zijn en die rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is al jaren aanwezig. Tot op zekere hoogte geniet ik van de passie voor voetbal, maar dit gaat wel te ver vind ik", zegt hij eerlijk.

Overigens heeft de middenvelder wel een perfect scenario in zijn hoofd. "In de allerlaatste minuut van de wedstrijd krijgen we bij 1-1 een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Ik neem een aanloop en schiet de bal precies in de bovenhoek. Dat blijkt de winnende treffer te zijn en met drie punten vertrekken we richting Amsterdam", lacht de oud-speler van sc Heerenveen en FC Twente.

Ziyech, die tot dusver in vijf eredivisieduels zijn opwachting heeft gemaakt bij Ajax, heeft het uitstekend naar zijn zin in Amsterdam. "Het bevalt me tot nu toe heel goed bij Ajax. Deze periode ben ik ook druk bezig om een appartement te zoeken in Amsterdam. Wanneer ik mijzelf ergens goed voel en het naar mijn zin heb is dat ook terug te zien in mijn spel. Dan ben ik veel vrijer in het veld. Voordat ik naar Ajax kwam, kende ik de jongens van de selectie nog niet goed. Met FC Twente speelde ik natuurlijk wel tegen Ajax, maar op persoonlijk vlak wist ik nog niet veel van ze. Na mijn transfer naar Ajax hebben ze me goed opgevangen bij het elftal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen