Dolberg vol vertrouwen: "Weet zeker dat we winnen"

22 oktober 2016, 11:22

Heel vaak verschijnt Kasper Dolberg niet in de media, maar in aanloop naar De Klassieker van zondag ontkomt ook de Deense spits van Ajax er niet aan. De talentvolle aanvaller, die dit seizoen de eerste spits is van de Amsterdammers, leeft zijn droom en kijkt uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

Voor Dolberg zal het uiteraard zijn eerste echte Klassieker worden. "Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb er genoeg verhalen over gehoord. Vorig jaar was ik bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (het afscheid van John Heitinga, red.). En ik voelde dat het iets speciaals was. Beide clubs willen deze wedstrijd zó graag winnen. We hebben een goede ploeg en als we laten zien wat we kunnen, weet ik zeker dat we winnen", zegt hij tegen Telesport.

Niet veel mensen hadden verwacht dat Dolberg momenteel de vaste eerste spits van Ajax zou zijn. De Deen zelf ook niet. "Ik had het niet geloofd. Het is mijn eerste seizoen als professioneel voetballer. Ik weet wat ik wil, maar had zelf niet verwacht dat het zo snel zou gaan", zegt de spits.

Hij heeft een uitstekende band met coach Peter Bosz, geeft de Ajax-spits aan. "De trainer geeft me het vertrouwen. Ik voel dat hij echt in me gelooft. Hij begrijpt me en weet me te triggeren. Ik zal het moment op het trainingskamp in Oostenrijk – na de lunch – ook nooit meer vergeten. Hij zei alleen: 'Je bent op deze manier niet goed genoeg'. Vanaf dat moment wist ik dat ik elke dag alles moest geven en prepareerde ik me optimaal voor de trainingen. De dagen na het gesprek dacht ik er veel over na, had ik veel meer focus en leverde ik veel meer energie."

De negentienjarige spits staat op vier treffers in acht eredivisiewedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen