Heerenveen-aanwinst vol bravoure: "Kunnen de CL halen"

22 oktober 2016, 14:52

Wie voorafgaand aan dit seizoen had gezegd dat sc Heerenveen na negen wedstrijden boven PSV zou staan, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch bezetten de Friezen zeer knap de derde positie, één plek boven de regerend kampioen. Middenvelder Yuki Kobayashi is van mening dat Champions League-voetbal niet onhaalbaar is voor de ploeg van Jurgen Streppel.

"Wij spelen volgend seizoen Europees voetbal, reken maar", spreekt de Japanner vol vertrouwen in de Leeuwarder Courant. "Natuurlijk kunnen wij ook de Champions League halen, waarom niet? Wij hebben met Reza (Ghoochannejhad, red.), Stijn (Schaars) en Erwin (Mulder) een geweldig fundament, onze defensie staat als een huis."

De 24-jarige middenvelder realiseert zich echter ook hoe moeilijk het is om succesvol te blijven. "Als we van Heracles verliezen, is alles weer anders. Spelers als Stijn en ik zijn er om ervoor te waken dat het team niet indut. In het begin was ik meer met mezelf bezig. Nu heb ik het idee dat ik alles onder controle heb. Dat betekent dat ik steeds meer vanuit mijn kracht kan spelen. Mijn rol is defensiever dan ik in Japan gewend was en ik kom minder in scoringspositie, maar tot mijn verbazing vind ik het toch wel leuk. Je moet slim spelen."

De zomeraanwinst werd in de zomer overgenomen van Júbilo Iwata en speelde tot dusver in vijf competitiewedstrijden mee.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen