Dortmund voorkomt blamage, Bruma dupeert Wolfsburg

22 oktober 2016, 17:36   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 17:42

Het loopt dit seizoen nog niet bij Borussia Dortmund in de Bundesliga. De ploeg wist de afgelopen twee wedstrijden niet te winnen en leek zaterdagmiddag een beschamende nederlaag te lijden bij hekkensluiter FC Ingolstadt 04. De bezoekers kwamen echter terug tot 3-3, na lange tijd met 3-1 achter te hebben gestaan. Ondertussen verloor VfL Wolfsburg met 3-1 van SV Darmstadt 98, met een negatieve hoofdrol voor Jeffrey Bruma.

Ingolstadt won dit seizoen nog niet één wedstrijd en het leek zaterdag dan eindelijk te gaan gebeuren. Na een uur stond het met 3-1 voor, maar de titelkandidaat kwam knap terug. De 3-3 viel uiteindelijk in blessuretijd, toen invaller Christian Pulisic met een kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Het zag er daarvoor lange tijd naar uit dat Dortmund met lege handen uit de Duitse stad zou vertrekken. Al na 24 minuten keek het door treffers van Almog Cohen en Dario Lezcano tegen een 2-0 achterstand aan. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde in de tweede helft voor de aansluitingstreffer, maar toen Lezcano een minuut later met zijn tweede van de middag weer scoorde, leek het doek te vallen voor de bezoekers. Adrian Ramos en en de achttienjarige Pulisic voorkwamen echter een blamage. Toch is het lek nog niet boven bij Dortmund, dat momenteel op de zesde plaats staat.

Het draait momenteel als een tierelier bij 1899 Hoffenheim. De ploeg van Julian Nagelsmann is nog ongeslagen en heeft zaterdagmiddag de vierde zege op rij genoteerd. Op visite bij Bayer Leverkusen beleefde Hoffenheim een gemakkelijke middag. Na zes minuten kreeg Leverkusen-spits Kevin Volland, die nota bene een verleden heeft bij de bezoekers, al een rode kaart. Vervolgens liep Hoffenheim simpel uit naar een 0-3 overwinning. De treffers werden gemaakt door Kerem Demirbay, Sandro Wagner en Steven Zuber. Door de driepunter gaat Hoffenheim nu serieus meedoen in het linkerrijtje. De ploeg staat nu derde.

Ook SC Freiburg meldt zich in de linkerkant van het klassement, omdat het zaterdag met 2-1 won van FC Augsburg. Maximilian Philipp en Nils Petersen scoorden voor de thuisploeg, Halil Altintop nam de eretreffer namens de uitploeg voor zijn rekening.