Wenger: "Als je niet kan winnen, moet je niet verliezen"

22 oktober 2016, 23:37

Arsenal-manager Arsene Wenger had zich ongetwijfeld een leukere verjaardag voorgesteld. De Franse oefenmeester mocht zaterdag 67 kaarsjes uitblazen, maar een cadeau van zijn elftal in de vorm van een overwinning op Middlesbrough zat er niet in. In het eigen Emirates Stadium bleef Arsenal tegen de promovendus op 0-0 steken.

"Het was een wedstrijd waarin we veel balbezit hadden, maar onze benen waren vermoeid", aldus Wenger bij de BBC, refererend aan het feit dat Arsenal midweeks ook in actie kwam in de Champions League. In het miljoenenbal wonnen de Londenaren thuis met 6-0 van Ludogorets. "We moesten oppassen voor de counter. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. We hadden 75 procent balbezit, maar hadden nog kunnen verliezen. Dat is het huidige voetbal."

"Als je niet scherp bent, dan mis je creativiteit op het laatste deel van het veld. Het energieniveau was wat aan de lage kant, maar we waren intelligent genoeg om niet te verliezen", vervolgt Wenger. "Als je niet kan winnen, moet je niet verliezen. Zij hadden kansen, maar onze doelman heeft ons op de been gehouden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen