Bayern wint na twee gelijke spelen weer in Bundesliga

22 oktober 2016, 20:23

Na gelijke spelen tegen 1. FC Köln (1-1) en Eintracht Frankfurt (2-2) heeft Bayern München weer een zege geboekt in de Duitse competitie. De ploeg van coach Carlo Ancelotti, eerder deze week in de Champions League met 4-1 te sterk voor PSV, zegevierde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 2-0.

Bayern had aan 31 minuten voldoende om het verschil met Mönchengladbach te maken. Arturo Vidal bracht de Duitse kampioen in de zestiende minuut aan de leiding, door raak te koppen uit een voorzet van Rafinha vanaf de rechterflank. Een kwartier later tekende Douglas Costa voor de 2-0. De Braziliaan nam de bal, na een voorzet vanaf links van David Alaba, aan met de borst en joeg het leder vervolgens tegen de touwen. Arjen Robben, die in de basis stond en tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, was ook betrokken bij de aanval die tot de 2-0 leidde.

Door de overwinning komt Bayern op twintig punten uit acht wedstrijden. Dat zijn er drie meer dan nummer twee Hertha BSC, dat eerder op de dag met 2-1 won van Köln. Mönchengladbach staat met elf punten in de middenmoot.