Liverpool naast Arsenal met overwinning op West Brom

22 oktober 2016, 20:33

Liverpool heeft zich aan de top van de Premier League gemeld. De ploeg van manager Jürgen Klopp won zaterdag op het eigen Anfield met 2-1 van West Bromwich Albion en kwam daarmee op gelijke hoogte met koploper Arsenal.

Liverpool maakte beide doelpunten in de eerste helft tegen West Brom. Op aangeven van Roberto Firmino tekende Sadio Mané in de twintigste minuut voor de openingstreffer. Een kwartier later was Philippe Coutinho verantwoordelijk voor de 2-0. De Braziliaan zette twee tegenstanders op het verkeerde been met een kapbeweging naar binnen en schoot vervolgens raak in de korte hoek.

Tien minuten voor tijd maakte West Brom het weer spannend. Liverpool kreeg een corner van de bezoekers niet weg, waarvan Gareth McAuley profiteerde. Hij zorgde van dichtbij voor de 2-1. Verder wist West Brom echter niet te komen. Georginio Wijnaldum was kort voor de aansluitingstreffer binnen de lijnen gekomen bij Liverpool. De Nederlandse middenvelder gold vanwege een hamstringblessure als een twijfelgeval voor het duel.

Liverpool heeft nu twintig punten, waarmee het samen met Arsenal de Premier League aanvoert. De Londenaren bleven eerder op de dag, op de 67ste verjaardag van manager Arsene Wenger, steken op een 0-0 gelijkspel tegen Middlesbrough. Manchester City kan zondag de macht overnemen. Daarvoor moet de ploeg van Pep Guardiola thuis winnen van Southampton.