Tiener Locatelli knalt Milan naar driepunter tegen Juventus

22 oktober 2016, 22:50   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 23:20

Juventus heeft voor de tweede keer dit Serie A-seizoen een nederlaag geleden en voor de tweede keer gebeurde dat op Milanese bodem. Na het verlies van vorige maand bij aartsrivaal Internazionale, de ploeg van coach Frank de Boer, ging de regerend kampioen zaterdag in San Siro met 1-0 onderuit bij AC Milan.

Voor AC Milan is het de eerste overwinning op Juventus sinds november 2012. Door de winst blijft de titelrace in de Serie A spannend. Juventus behoudt weliswaar de koppositie, maar nummer twee AC Milan heeft nu nog maar een achterstand van twee punten. Ook AS Roma kan zondag op twee punten van de lijstaanvoerder komen. Daarvoor moet de werkgever van Kevin Strootman thuis winnen van Palermo.

In de eerste helft had Juventus het iets betere van het spel, al wist het dat niet uit te drukken in de score. De bezoekers uit Turijn zullen zich echter bestolen voelen, aangezien ze de bal in de 36ste minuut wel in het doel kregen. Miralem Pjanic dacht in de 36ste minuut de score te openen met een vrije trap van grote afstand, maar de arbitrage keurde het doelpunt af omdat Milan-keeper Gianluigi Donnarumma gehinderd zou zijn door een speler die buitenspel stond. Mehdi Benatia stond inderdaad buitenspel, maar het was Leonardo Bonucci die Donnarumma in de weg zat en hij stond géén buitenspel. Derhalve leek de Juve-goal rechtsgeldig, maar de arbitrage telde hem niet.

Dat besluit had vervelende gevolgen voor Juventus, aangezien AC Milan na twintig minuten in de tweede helft op 1-0 kwam. Manuel Locatelli, die pas voor de derde keer in zijn nog jonge loopbaan in de basis begon in een Serie A-duel, opende de score. De 18-jarige middenvelder passeerde Juve-keeper Gianluigi Buffon via de onderkant van de lat. Ignazio Abate startte de aanval op de rechterflank en wist Suso te bereiken. Die behield het overzicht, waardoor hij Locatelli in stelling kon brengen. Die knalde vervolgens schitterend raak.

In de slotfase probeerde Juventus een nederlaag te voorkomen, maar het had geen succes met deze missie. Een andere tiener, Milan-goalie Donnarumma (17), redde in de slotfase schitterend na een schot van Sami Khedira.