Kuyt: "Op scherpst van snede spelen, maar met respect"

23 oktober 2016, 12:11

Voetbalminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar vanmiddag 14.30 uur, het tijdstip waarop in De Kuip wordt afgetrapt voor De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers zijn na negen speeldagen nog zonder puntenverlies in de Eredivisie en verdedigen een voorsprong van vijf punten op de tegenstander uit Amsterdam. Toch vindt Dirk Kuyt het lastig om een favoriet aan te wijzen.

Kuyt, die eerder deze week werd gespaard in het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-0 winst), gaat er alles aan doen om de punten in Rotterdam te houden, al plaatst hij wel een nuance. "Dit is altijd een wedstrijd op zich, waarbij heel veel emoties vrij komen. Het belangrijkste is, al heb ik ook wel eens een overtreding gemaakt waarvoor ik terecht geel heb gekregen, dat je op het scherpst van de snede speelt, maar wel met respect voor de tegenstander. Zo ga ik het duel in. Ik wil ten koste van alles winnen, maar wel op de grens van het toelaatbare."

Met eerdergenoemde overtreding doelt Kuyt op een harde tackle op Rafael van der Vaart, in De Klassieker in De Kuip op 11 april 2004. "Ik ben heel goed met Rafael, maar op het moment dat we binnen de lijnen staan, willen we allebei winnen. In die tijd, tegen Rafael en bijvoorbeeld ook Wesley Sneijder en John Heitinga, speelde je op het scherpst van de snede. Het mooie was dat we ook wel eens over het randje gingen, maar we hadden wel altijd respect voor elkaar. In die beleving dient een wedstrijd gespeeld te worden."

Naast de al eerder genoemden Van der Vaart, Sneijder en Heitinga stonden er, naast Kuyt, met bijvoorbeeld Robin van Persie, Zlatan Ibrahimovic en Maxwell in 2004 veel spelers op het veld die later in de Europese voetbaltop terecht zouden komen. "Voor zondag heb ik hetzelfde gevoel", aldus Kuyt. "Er staan heel veel jongens aan het begin van hun loopbaan. Zowel bij Ajax als bij Feyenoord zie ik spelers die het in zich hebben om in de toekomst in de Europese top te spelen."

Kuyt kan niet wachten tot de aftrap: "Ik heb al zoveel mooie Klassiekers meegemaakt. Er is geen lekkerder gevoel dan hier, in De Kuip, van Ajax te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen