Kuyt terug in Feyenoord-basis, Ajax start met Schöne

23 oktober 2016, 13:41

Dirk Kuyt keert zoals verwacht terug in de basis bij Feyenoord voor De Klassieker tegen Ajax. De aanvoerder van de Rotterdamse club werd afgelopen donderdag in het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-0 winst) gespaard door coach Giovanni van Bronckhorst, maar behoort tegen de rivaal uit Amsterdam weer tot de eerste elf. Renato Tapia begint daardoor op de bank.

Verder heeft Van Bronckhorst gekozen voor de bekende namen. Brad Jones verdedigt het doel, met voor zich verdedigers Rick Karsdorp, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo. Op het middenveld speelt Kuyt samen met Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. De voorhoede bestaat uit Jens Toornstra, Nicolai Jörgensen en Bilal Basacikoglu.

Bij Ajax is Lasse Schöne terug van een blessure, die hem eerder deze week de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-2) in de Europa League kostte. De Deen werd in Spanje vervangen door Nemanja Gudelj, die nu zelf in de lappenmand zit. De Servische middenvelder haakte zondagochtend vanwege een kwetsuur aan zijn bovenbeen af voor de reis naar Rotterdam.

De andere tien namen die Ajax-trainer Peter Bosz als basisspeler op het wedstrijdformulier heeft gezet voor de ontmoeting met Feyenoord zijn dezelfde als tegen Celta de Vigo. André Onana staat onder de lat, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever en Daley Sinkgraven vormen de Amsterdamse verdediging, terwijl Davy Klaassen en Hakim Ziyech Schöne vergezellen op het middenveld. In de voorste linie spelen Bertrand Traoré, Kasper Dolberg en Amin Younes.

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip begint om 14.30 uur.

Opstellingen

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra, Jörgensen, Basacikoglu

Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen