NEC en Vitesse delen de punten in intense derby

23 oktober 2016, 14:45   Bijgewerkt: 25 oktober 2016, 14:42

Vitesse heeft uit bij NEC in de slotfase de overwinning uit handen gegeven. In de Gelderse derby speelde de ploeg van Henk Fraser met 1-1 gelijk. De openingstreffer werd gemaakt door Navarone Foor, die als 'kind' van NEC deze zomer de overstap maakte naar de gehate rivaal. Een kwartier voor rust kon de middenvelder scoren na een scherpe counter. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg echter alsnog langszij, waardoor een frappante nederlaag werd vermeden. De wedstrijd werd ontsierd door een korte onderbreking, omdat NEC-supporters zich misdroegen.

In de eerste helft was aan strijd geen gebrek, maar aan kansen des te meer. Het spel golfde flink op en neer, maar het duurde ruim twintig minuten om het eerste gevaarlijke schot op doel te noteren. Julian von Haacke kon vrij het middenveld oversteken en schoot de bal gevaarlijk richting de bovenhoek, maar een katachtige redding van Eloy Room was voldoende om de brilstand op het scorebord te houden. Wat volgde was een fase waarin de thuisploeg het initiatief in handen nam, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de hervatting kwam Vitesse geruime tijd niet in de problemen, maar ging het ook niet actief op zoek naar een tweede treffer. NEC probeerde met man en macht kansen te creëren en een gelijkmaker, maar slaagde hier geruime tijd niet in. Volledig uit het niets was het Dario Dumic die een voorzet wist binnen te koppen. Dit kwam voornamelijk door Room, die dankzij een inlopende aanvaller de bal volledig verkeerd inschatte. In de zes (!) minuten die vervolgens door Van Boekel werden bijgetrokken, gingen beide ploegen actief en fanatiek op zoek naar een winnende treffer. Deze kwam echter niet, al dacht Baker wel nog een treffer te maken, en zo eindigde de derby in een opvallend gelijkspel.