Vormer helpt Club Brugge terug in Belgische titelrace

23 oktober 2016, 16:48

Club Brugge doet weer mee in de Belgische titelrace. De ploeg van coach Michel Preud'homme, die een slechte start van het seizoen beleefde, won zondag ondanks een rode kaart in het eigen Jan Breydel Stadion de kraker tegen Anderlecht met 2-1.

Ruud Vormer, die net als Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil in de basis begon bij Club Brugge, was één van de doelpuntenmakers. De Nederlander tekende vlak na rust voor de 2-0, nadat Hans Vanaken in de negende minuut al voor de 1-0 had gezorgd. Voormalig NEC-speler Anthony Limbomde bereidde beide treffers voor.

Club Brugge-invaller Wesley kreeg in de 72ste minuut een directe rode kaart, waardoor de thuisclub verder moest met tien man. Anderlecht, met Bram Nuytinck bij de eerste elf, bracht in de slotfase de spanning terug met de aansluitingstreffer van Lukasz Teodorczyk. Verder dan 2-1 kwamen de bezoekers uit Brussel echter niet.

Anderlecht had bij winst de koppositie in de Belgische competitie overgenomen van Zulte Waregem (23 punten), maar blijft nu met 21 punten op plaats twee steken. Club Brugge staat vierde met negentien punten, op één punt van nummer drie Charleroi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen