Schalke klimt na winst op Mainz uit degradatiezone

23 oktober 2016, 22:54

Schalke 04 bevindt zich niet langer in de degradatiezone van de Bundesliga. In eigen huis werd FSV Mainz 05 met 3-0 verslagen en dus stijgt de ploeg naar de veertiende plaats. Klaas-Jan Huntelaar begon op de bank en kwam negen minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Schalke begon sterk aan het duel met Mainz en kwam na zo'n twintig minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Nabil Bentaleb schoot op aangeven van Franco Di Santo hard raak. In de tweede helft ging Schalke verder waar het gebleven was en dat leverde drie minuten na rust opnieuw een treffer op. Ditmaal was het Max Meyer die, opnieuw op aangeven van Di Santo, scoorde.

Een half uur voor tijd viel ook nog de derde treffer voor Schalke. Bentaleb werd aangespeeld door Sead Kolasinac en schoot zo zijn tweede van de middag binnen.

RB Leipzig

RB Leipzig is een opvallende aanwezige in de top van de Bundesliga. De promovendus pakte zondag opnieuw drie punten door in eigen huis met 3-1 van Werder Bremen te winnen. Naby Keita was tweemaal trefzeker en in de laatste minuut was het Davie Selke die de derde treffer voor Leipzig binnenschoot.

Door de overwinning staat Leipzig met achttien punten uit acht wedstrijden tweede in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt slechts twee punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!