Real Madrid weer koploper na late overwinning op Athletic

23 oktober 2016, 22:38   Bijgewerkt: 23 oktober 2016, 23:48

Real Madrid leek zondagavond voor de vijfde keer in het nieuwe seizoen gelijk te gaan spelen. Een doelpunt van Álvaro Morata zes minuten voor het eindsignaal bracht echter redding voor de ploeg van Zinedine Zidane. Door de overwinning neemt Real de koppositie over van Sevilla.

Real begon sterk aan de wedstrijd en kwam na zeven minuten spelen al op voorsprong. Karim Benzema kon afronden na een prima voorzet van Isco. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar faalde telkens in de afronding.

Na een half uur spelen profiteerde Sabin Merino van geklungel achterin de defensie van Real: 1-1. De ploeg van Zidane kreeg, onder anderen via Gareth Bale, nog enkele kansen om weer op voorsprong te komen, maar was opnieuw weinig gelukkig in de afronding. De jarige Morata lukte dat zes minuten voor tijd wel. Met zijn intikker bezorgde hij Real Madrid drie punten waardoor de ploeg opnieuw aan kop gaat in de Primera División.