Lof voor Ajax-talent: "Kan van wereldklasse worden"

24 oktober 2016, 09:48   Bijgewerkt: 24 oktober 2016, 12:00

De prestaties van Kasper Dolberg tijdens De Klassieker bleven niet onopgemerkt. De 19-jarige aanvaller maakte de openingstreffer en was daarmee belangrijk voor de Amsterdammers. Het betekende alweer zijn vijfde eredivisiedoelpunt in negen wedstrijden.

Bij Studio Voetbal waren Regi Blinker en Co Adriaanse lovend over de jonge Deense spits. "Waar ik vooral aan dacht was: hij speelt zijn eerste Klassieker. Hoe zou hij daarmee omgaan in zo'n kolkende Kuip", aldus Blinker, die een grote toekomst voorspelt voor Dolberg. "Hij wordt Europese klasse, zo niet wereldklasse. Hij blijft altijd koel en rustig en er zit een goede kop op."

Adriaanse zag echter nog wat slordigheden bij de spits, maar was desondanks te spreken over zijn prestaties. "Ik heb wel veel momenten gezien dat hij balverlies leed. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de klasse van Eric Botteghin. Hij was ook niet de enige, want Ajax speelde niet zo goed", aldus de analist, die Dolberg goed bij Ajax vindt passen. "Ze hebben lang gezocht naar een type als hij. Iemand die alles kan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen