Fenerbahçe zet stap richting subtop Turkse competitie

24 oktober 2016, 21:10

Na een mindere start is Fenerbahçe aan het opkrabbelen in de Turkse competitie. Door een 0-1 overwinning op Konyaspor staat de ploeg uit Istanbul vijfde. Het ging maandagavond op bezoek bij Konyaspor.

Zowel Robin van Persie als Jeremain Lens had een basisplaats namens Fenerbahçe. Lens vertolkte een belangrijke rol voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat. De aanvaller wist een strafschop te versieren na 24 minuten spelen. Abdulkerim Bardakci maakte een overtreding. Emmanuel Emenike wist het buitenkansje vanaf elf meter te benutten.

Van Persie kreeg na rust enkele mogelijkheden om ook tot scoren te komen. In de slotfase zette Konyaspor aan voor een slotoffensief. Een gelijkmaker wist het echter niet te realiseren. Fenerbahçe beschikt over twaalf punten uit acht wedstrijden.