Atlético domineert prijzengala, Griezmann beste speler

25 oktober 2016, 08:16

Het Spaanse La Liga-gala, waar meerdere prestigieuze prijzen worden uitgereikt, kleurde maandagavond rood-wit: Atlético Madrid domineerde de uitreiking. Zo werd Antoine Griezmann tot beste speler van het afgelopen Primera División-seizoen verkozen en kreeg hij ook de supportersaward.

Griezmann wist dankzij zijn 22 competitiedoelpunten onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en Neymar af te troeven op de ceremonie in Valencia. De Fransman, die ook tot de dertig genomineerden voor de Gouden Bal-verkiezing behoort, ontbrak in juni opvallend genoeg nog in het lijstje van spelers die kans maakten op de prijs voor Aanvaller van het Jaar en werd bovendien niet opgenomen in het Team van het Jaar. Messi werd overigens gekozen als beste aanvaller van het seizoen, voor zijn ploeggenoot Suárez en Athletic Bilbao-spits Aritz Aduriz.

Alle elf spelers in het Team van het Jaar werden geleverd door FC Barcelona, Real Madrid en Atlético. Jan Oblak en Diego Godin werden namens laatsgenoemde club verkozen tot respectievelijk de beste doelman en de beste verdediger. Diego Simeone werd voor het derde jaar op rij verkozen tot Trainer van het Jaar, voor Marcelino (Villarreal) en Eduardo Berizzo (Celta de Vigo). Luis Enrique was niet genomineerd, ondanks het feit dat hij de nationale dubbel pakte met Barça.

Luka Modric van Real Madrid werd verkozen tot beste middenvelder en zijn ploeggenoot Marco Asensio won de prijs voor het beste talent.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen