Elia kende zware periode: "Behoorlijk in de put gezeten"

25 oktober 2016, 08:53

Met zijn assist op Dirk Kuyt in De Klassieker tegen Ajax kwam er voor Eljero Elia definitief een einde aan een zeer vervelende periode. Door een schouderblessure stond hij sinds augustus aan de kant bij Feyenoord en de revalidatieperiode is zwaar gevallen bij de buitenspeler. De aanvaller, die beseft dat de Rotterdammers de titel kunnen pakken, is dan ook blij met zijn terugkeer in Feyenoord 1. 

"Ik heb twee maanden stil gestaan, zo voelde het echt. Ik durf best te zeggen, ik heb behoorlijk in de put gezeten en had geen zin in in mijn revalidatie. Maar omdat ik een van de oudere gasten ben en de jonge jongens in de selectie tegen je opkijken, probeer je al die tijd toch positivisme uit te stralen. Ik vond het verschrikkelijk zwaar", zegt hij eerlijk in Telesport. Momenteel gaat het beter met de buitenspeler. "Ik kan sinds twee weken weer rennen en een stootje incasseren. En een stootje uitdelen."

Elia had met zijn assist op Kuyt een aandeel in de gelijkmaker tegen Ajax. Zodoende heeft Feyenoord na tien speelronden nog een voorsprong van vijf punten op de Amsterdammers. De international beseft dat het een bijzonder seizoen kan worden voor Feyenoord. "Echt iedere speler van Feyenoord wil dit seizoen per se kampioen worden. Als het een keer kan, dan is dat nu."

Overigens heeft de 29-jarige aanvaller lovende woorden over Karim El Ahmadi, dit dit seizoen in bloedvorm verkeert bij de Rotterdammers. "Karim is de master, echt de master. Ik ken hem al lang en het is onvoorstelbaar dat hij elk jaar een nóg betere voetballer wordt", is Elia complimenteus. "Het is niet normaal wat hij dit seizoen uitstraalt bij Feyenoord. Hij wint alle duels, weet als de beste hoe hij een bal moet afpakken en is als een vervelende mug, die voortdurend blijft terugkomen. Je wordt gek van hem, hij zoemt de hele tijd om je heen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen