Aboutaleb wil dat Feyenoord zich verzoent met supporters

25 oktober 2016, 09:17

De kou tussen de supportersschare van Feyenoord en de club moet uit de lucht, vindt Ahmed Aboutaleb. De burgemeester van Rotterdam heeft tijdens een georganiseerde bijeenkomst beide partijen nadrukkelijk verzocht om zich met elkaar te verzoenen. 

Bij de bijeenkomst, die was georganiseerd om de veiligheid rondom voetbalwedstrijden te bespreken, waren onder meer directieleden en fans van Feyenoord aanwezig. Aboutaleb zei dat beide partijen een oplossing moeten vinden voor de onenigheid die er tussen fans en de club heerst. De fans balen vooral van het feit dat er nog geen zelf voorgedragen lid in de Raad van Commissarissen van Feyenoord is benoemd, terwijl zij die toezegging wel zouden hebben gekregen.

"Onder andere de laatste demonstratie waartegen ik moest optreden was daar het gevolg van", sprak de burgemeester volgens RTV Rijnmond. Hij doelde op de protestmars in februari van dit jaar waarbij honderden fans werden opgepakt. "Los het op! Het is een bron van een heleboel ergernis", sprak hij. "Laten we beginnen door met elkaar in gesprek te blijven. Daarmee hoop ik te bereiken dat ik zo min mogelijk politie kwijt ben met voetbal, zodat het voor veel gezinnen leuk is om met kinderen naar voetbal te gaan."

Overigens kreeg Feyenoord-directeur Eric Gudde tijdens de discussieavond de nodige kritiek te verwerken van de honderden aanwezige supporters. Net name zijn reactie op de oproep van Aboutaleb zette kwaad bloed bij de fans. "Nou, dat weet ik niet", sprak Gudde na het verhaal van de burgemeester.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen