Van den Brom: "Het plezier moet weer terugkomen"

25 oktober 2016, 14:50

Na een meer dan aardige seizoenstart is er zand in de motor van AZ terechtgekomen. De Alkmaarders hebben sinds 21 september al geen overwinning meer geboekt. Destijds werd FC Lienden met 1-4 opzij geschoven in de KNVB Beker. In dat toernooi treft de ploeg van coach John van den Brom woensdagavond FC Emmen in het eigen AFAS Stadion.

Een mooie kans om de eerste zege in zeven wedstrijden te boeken, weet Van den Brom. De trainer kan nog niet beschikken over Ridgeciano Haps (voet) en Ron Vlaar (kuit), maar gelooft in het behalen van de laatste zestien teams in het bekertoernooi. Dat het anders moet dan het 2-0 verlies tegen FC Groningen, weet Van den Brom. "Maar de manier van spelen blijft. Het is niet zo dat we na het verlies in Groningen alles op de kop gaan zetten. We hebben maandag lang met elkaar gesproken en we moeten terug naar de basisprincipes: hard werken, geen rouwmomenten meer en de bereidheid opbrengen. Dat was even niet aanwezig", stelt de AZ-coach op de clubwebsite.

Uiteindelijk draait het volgens Van den Brom maar om één ding: plezier. "We moeten de negatieve balans doorbreken en dat kan door morgen te winnen. Daarnaast is het bekertoernooi een doel op zich. Het plezier is belangrijk en dat moet weer terugkomen", aldus Van den Brom, die waarschuwt dat het geen makkie zal worden om de achtste finales te bereiken. "Emmen is een frisse ploeg en heeft niets te verliezen. Ze hebben ons natuurlijk ook tegen Groningen gezien. Of ze gaan aanvallen of verdedigen is aan hen, maar wij moeten ons ding doen en weer vertrouwen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen