Costa Rica moeizaam langs gelegenheidselftal

21 mei 2006, 12:51

Het nationale elftal van Costa Rica is nog niet in WK-vorm. De Ticos speelden zaterdag een oefenwedstrijd tegen een samengeraapt team onder leiding van de Duitser Paul Breitner en hadden bijzonder veel moeite om het duel naar hun hand te zetten. Uiteindelijk wonnen de Midden-Amerikanen met 2-0, na een ruststand van 0-0.

Het team van Breitner was een mix van oude vedetten en amateurspelers. Bekende namen waren onder meer de Bulgaat Krassimir Balakov, Roy Präger, Sean Dundee en Fredi Bobic. 

Costa Rica, dat begon met veel beoogde basisspelers op de bank, had aanvankelijk veel moeite om dit team op de knieën te krijgen. Pas diep in de tweede helft, toen bondscoach Guimaraes zijn beste spelers binnen de lijnen had gebracht, werd het verschil gemaakt. Doelpunten van Ronald Gomez (71ste minuut) en Harold Wallace (89ste minuut) zorgden alsnog voor de 2-0 eindstand.

Costa Rica heeft nog een kleine drie weken om in topvorm te komen. Op 9 juni speelt de ploeg immers de openingswedstrijd van het WK tegen gastland Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen